Kundservice

Varför ska man ha en avfallskvarn?

Med en avfallskvarn underlättar du ditt dagliga liv i köket och bidrar dessutom till en bättre miljö samtidigt som du kan spara pengar.

Underlätta i köket

Du slipper hålla reda på olika behållare under diskbänken och hantera läckande soppåsar. Med en avfallskvarn slipper du allt besvär som är förknippat med konventionell källsortering och kompostering. Det finns alltså bra alternativ för dej som vill källsortera utan att det ska kännas besvärligt. En Kvarnex avfallskvarn ger således både dig och miljön många fördelar. Kvarnex avfallskvarn är hushållsmaskinen som verkligen underlättar och sparar tid i det dagliga arbetet i köket. På köpet får du ett trevligare och renare kök fritt från soplukt!

Bidra till en bättre miljö

Av all mat som vi bär hem från butiken slänger vi ca. 10-50 procent i soppåsen. I dag bränns den allra största delen av matresterna. Samtidigt finns det både nationella och lokala politiska mål om att öka produktionen av miljövänlig biogas. Det går att göra biogas av matavfall på flera sätt. Ett mycket bra alternativ är att installera avfallskvarnar och mala ned det i köksavloppen. Om alla hushåll installerar en avfallskvarn slipper vi en väldig massa transporter kors och tvärs i stan för att transportera hushållsavfall.

Spara pengar

Många har idag sophämtningstaxa som baseras på volym. Det kan vara så att du kan välja mellan att få hämtning med olika intervall eller till och med betalar baserat på vikt. Oavsett vad ger avfallskvarnen dig möjlighet att spara pengar på din sophämtning. Det organiska materialet som du kan köra i avfallskvarnen står normalt för upp till 70% av det normala hushållets avfallsvolym och ofta än större andel av vikten. Du kan alltså i bästa fall minska dina sophämtningskostnader med 50-90%..