COVID-19: Vi fortsätter att skicka varor som vanligt. Mindre förseningar kan förekomma, men vi arbetar nonstop för att leverera allt så fort vi kan.
   Kundservice

Lager och regler kring avfallskvarnar

 

Kommunalt avlopp

Vi rekommenderar att du hör dig för med din kommun innan du installerar en avfallskvarn och tar reda på av som gäller där just du bor. Många kommuner har slopat kravet på tillstånd för att installera en avfallskvarn medan vissa kräver tillstånd.

 

Enskilda hushåll

Även om inget tillstånd behövs för enskilda hushålls installation av avfallskvarn bör man kontrollera konditionen på fastighetens avloppsinstallation. Ålder, dimension och lutning på rörledningar kan vara avgörande för hur en installation av avfallskvarn kommer att fungera.

 

3-kammarbrunn, avfallstank eller septitank

En Kvarnex avfallskvarn fungerar även alldeles utmärkt tillsammans med 3-kammarbrunn, avfallstank eller septitank. Här är det fritt att installera avfallskvarn i alla kommuner och du behöver inte anmäla det till din kommun. Man bör dimensionera tömningfrekvensen som om det är en person till i hushållet, men i många brunnar finns det överkapacitet så det märks inte att man har installerat en avfallskvarn.