COVID-19: Vi fortsätter att skicka varor som vanligt. Mindre förseningar kan förekomma, men vi arbetar nonstop för att leverera allt så fort vi kan.
   Kundservice

Avfallskvarnens funktion

 

Avfallskvarnen sitter monterad under diskbänken i diskhon och tar hand om matavfallet på ett enkelt och smidigt sätt. Kvarnarna styrs av en lufttrycksbrytare som slår på och av kvarnen, alternativt av fjärrströmbrytare. Köksavfallet mals effektivt ner av den högpresterande motorn som arbetar med 2600 varv/min. och går via avloppsledningarna till reningsverket där biogas kan utvinnas. Kvarnex avfallskvarnar tar relativt lite plats i bänkskåpet och levereras helt komplett. Det är lätt att installera Kvarnex avfallskvarnar själv under förutsättning att eluttag finns under diskbänken och att bottensilen i diskhon har standardmåttet 90 mm. Kvarnex avfallskvarn kopplas in i vanligt vägguttag.

 

Användning

När du ska använda din avfallskvarn så börja med att spola kallvatten och låt det rinna under hela malningsprocessen. Häll ner resterna i avfallskvarnen. Tryck ner skyddslocket. Det är viktigt att skyddslocket sitter på plats. Utan skyddslocket på rätt plats kan inte avfallskvarnen gå igång. Efter att du har slutat mala så låt vattnet rinna ytterligare några sekunder. Kvarnex avfallskvarnar är utvecklade för att fungera bra även med kallvatten vilket sparar mycket energi och därmed även miljön!

 

Vattenförbrukning minskar

Vattenåtgången ökar inte bara för att du använder en avfallskvarn. Även utan en kvarn spolar man vatten när man sköljer av disken och gör rent i vasken. Skillnaden är att du inte behöver besvära dig med att flytta över avfallet till komposthinken. En matavfallskvarn förbrukar endast 4-5 liter vatten per dag vilket kan jämföras en spolning på toaletten som förbrukar 5-6 liter. Ofta minskar i praktiken din vattenkonsumtion då du minskar behovet av sköljning.

 

Stopp i avloppet?

Risken för att det ska bli stopp i avloppsrören är i det närmaste obefintlig. Det har gjorts tester där  avfallskvarnar har använts i stor skala sedan 1997 och det finns inga belägg för att användning av matavfallskvarnar ger stopp i avloppsrören.